Indrumari Juridice - Birou avocat
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Executare silita a unui imobil deja ipotecat

4 participanți

In jos

Executare silita a unui imobil deja ipotecat Empty Executare silita a unui imobil deja ipotecat

Mesaj  SOREL LEOCA Mier Feb 06, 2013 11:07 am

Buna seara,

- in data de 10.11.2008, societatea la care eu sunt asociat si administrator, contracteaza de la Banca Comerciala Romana SA o linie credit cu caracter revocabil.Odata cu semnarea contractului de credit am semnat si contractul de fidejusiune, in care eu, ca fidejusor ma angajez sa platesc in favoarea Bancii Comerciale Romane , orice suma datorata si neachitata de catre firma mea, fara incheierea unui contract de ipoteca propriu-zis pe apartament.
- din motive economice , societatea sus mentionata isi inceteaza activitatea cu data de 01.05.2010, nemaiputand acoperi ratele scadente
- in data de 21.08.2012, am primit de la Biroul Executorilor Judecatoresti instiintarea de poprire , pe numele meu personal, in care se infiinteaza poprirea asupra veniturilor pe care le primesc cu titlu de salariu
- ulterior, in data de 28.11.2012, primesc o alta somatie in care m-i se aduce la cunostinta scoaterea la licitatie publica a imobilului la adresa de domiciliu, care conform extrasului de carte funciara este intabulat, drept de ipoteca rang I in favoarea ALPHA BANK ROMANIA (care mi-a acordat creditul pentru a-l cumpara)
- mentionez ca imprumutul la BCR era de 75.ooo RON si era destinat desfasurarii de activitati comerciale,iar la ALPHA BANK mai am de achitat cca 60000 euro plus dobanzi.
Intrebarea mea este :
POATE EXECUTORUL JUDECATORESC SA EXECUTE SILIT APARTAMENTUL IN CONDITIILE IN CARE ACESTA NU ESTE LIBER DE SARCINI, PRACTIC NU ESTE AL MEU ?

Va multumesc

SOREL LEOCA

Data de înscriere : 06/02/2013

Sus In jos

Executare silita a unui imobil deja ipotecat Empty Av. Cuculis

Mesaj  Av. Cuculis Mier Mar 27, 2013 11:37 pm

Bunurile se vand libere de sarcini, practic daca exista o asemenea sarcina, se va stinge initial dupa executare si ce ramane in urma vanzarii la licitatie publica se distribuie si celorlalti creditori. av. Cuculis 0722298011
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Data de înscriere : 03/07/2011
Localizare : Romania

http://www.indrumari-juridice.eu

Sus In jos

Executare silita a unui imobil deja ipotecat Empty Executare credit Volksbanc

Mesaj  gabitop Vin Apr 12, 2013 2:24 pm

Buna seara. Am luat un credit in franci elvetieni pt care am pus ipoteca apartamentul in care locuiesc cu sotia (titulara creditului ) si cei 2 copii. Din cauza situatiei economice din tara si in urma restructurarilor facute,sotia a ramas somera(in prezent nu mai beneficiaza de nici un venit pt ca a terminat si perioada de somaj) si am inceput sa avem probleme cu plata ratelor la banca ( Volksbank ). Am luat legatura cu banca explicand situatia in care ne aflam si am cerut o reesalonare(ar fi a doua pt ca am mai beneficiat de una in perioada somajului) a ultimelor 3 rate care nu am reusit sa le achitam in speranta ca sotia isi va gasi servici si vom depasi aceasta perioada dificila. Banca ne-a facut o oferta dar in niste conditii draconice(modificand dobanda, din dobanda fixa in dobanda variabila si multe alte dezavantaje etc) si spunand ca daca nu ne convine ne da pe mana executorului si vom pierde apartamentul care va fi scos la vanzare. Ma intereseaza daca se ajunge in aceasta faza (deoarece avem mai mult de 90 zile de neplata a ratelor) eu am posibilitatea sa gasesc un cumparator care sa imi ofere un pret mai bun decat l-ar vinde banca,si cum ar trebui sa platesc diferenta fiindca pretul apartamentului este mult sub valoarea creditului si dupa vanzare ar ramane o diferenta? Si a doua problema e daca eu dau in judecata banca in timp ce se deruleaza procesul pana la pronuntarea unei hotarari sunt obligat sa mai achit ratele si daca banca poate sa ma evacueze din apartament ? Cat ar dura un astfel de proces aproximativ ? Multumesc anticipat deocamdata

gabitop

Data de înscriere : 12/04/2013

Sus In jos

Executare silita a unui imobil deja ipotecat Empty Raspuns avocat Cuculis executare silita VOLKSBANK

Mesaj  Av. Cuculis Dum Apr 14, 2013 11:27 pm

Stimate domn, volksbank-ul are cele mai incalcite contracte si cele mai abuzive. Sansele dvs. de castig daca promovati o astfel de actiune sunt de 100%. De durat o contestatie in Bucuresti ar fi cam 4 luni de zile timp in care daca banca va scoate la executare casa, creditorul o a observe acolo aceasta contestatie care o puteti inscrie in C.F si nimeni nu o sa mai cumpere. Din acest punct de vedere ar trebui sa demarati cat mai urgent o contestatie la executare. Cu stima, av CUCULIS 0722298011
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Sus In jos

Executare silita a unui imobil deja ipotecat Empty Re: Executare silita a unui imobil deja ipotecat

Mesaj  gabitop Lun Apr 15, 2013 12:29 pm

Buna seara.Multumesc pt raspuns. Eu sunt din Iasi si inca nu s-a ajuns in faza de executare silita.Adica nu s-a investit inca la executor.Din cate am inteles eu pot sa fac o contestatie la executare dar asta probabil dupa ce ma instiinteaza banca ca s-a demarat procedura de executare. Nu? Pentru o consultanta in cazul de fata aveti un birou si in Iasi sau numai in Bucuresti ?

gabitop

Data de înscriere : 12/04/2013

Sus In jos

Executare silita a unui imobil deja ipotecat Empty Re: Executare silita a unui imobil deja ipotecat

Mesaj  graff82 Vin Apr 26, 2013 11:33 am

Buna seara, as dori sa pun o intrebate asemanatoare , acum cativa ani am luat in credit de nevoi personale fara garantii de la brd de 10.000 ron, din 2010 nu am mai platit ratele, intre timp am schimbat si domiciliul dar casa este cumparata cu credit ipotecar , nu am fost contactata in nici un fel nici telefonic nici scris de nimeni nici banca nici recuperatori, pt restantele ramase ar putea sa se execute casa sau se pune doar proprire pe salar ? Multumesc

graff82

Data de înscriere : 26/04/2013

Sus In jos

Mesaj  graff82 Vin Apr 26, 2013 11:37 am

Se trece direct la executarea bunurilor sau in prima faza se propeste salarul? Se poate sa fie pe rol vreun proces fara ca eu sa am habar ??? Am doi copii si ma sperie gandul ca am putea ajunge in strada Sad

graff82

Data de înscriere : 26/04/2013

Sus In jos

Executare silita a unui imobil deja ipotecat Empty raspuns avocat executare silita

Mesaj  Av. Cuculis Dum Iun 30, 2013 11:49 pm

Din pacate, din momentul inceperii actiunii de executare, aceasta se poate desfasura fie imobiliar fie mobiliar, practic, in ambele forme sau succesiv, in sensul ca nu se popreste prima data un venit si apoi se vinde un imobil, aceste lucruri pot fi facute in acelasi timp. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum