Indrumari Juridice - Birou avocat
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

executare silita rovigneta

5 participanți

In jos

executare silita rovigneta Empty executare silita rovigneta

Mesaj  Stefan A Lun Mar 19, 2012 12:19 am

Buna ziua
Am primit o comunicare de la un executor judecatoresc prin care sunt somat sa achit 28 EUR+179 lei reprezentand debit plus cheltuieli de executare ca urmare a lipsei rovignetei.
Am ramas stupefiat ca am primit aceasta deoarece eu nu ma stiam vinovat,iar pana la aceasta comunicare nu am fost instiintat in vreun fel ca as fi circulat fara rovigneta.
Nu am primit nicio alta instiintare de la CNADNR,iar prin asta consider ca am fost privat de dreptul meu de a contesta procesul verbal de contraventie in perioada legala,apoi de dreptul meu de a achita amenda contraventionala la 50% in 48 de ore......etc.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc anticipat.

Stefan A
Vizitator

Sus In jos

executare silita rovigneta Empty Atentie executare rovinieta ( executor judecatoresc )

Mesaj  Av. Cuculis Mier Mai 16, 2012 9:27 am

Stimate domn, din pacate dvs. va trebui sa ii raspundeti acestui executor in primul rand sa isi reconidere pozitia onorariului perceput. In ultima vreme s-a constatat o crestere in executari la nivel de romania , executorii judecatoresti comitand tot mai multe abuzuri. Puteti sa ii diminuati si onorariul de executare plus ca puteti sa scapati definitiv de amenda la rovinieta. Cu stima, av Cuculis

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii - Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumarijuridice.wordpress.com
https://indrumarijuridice.forumgratuit.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis - Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Data de înscriere : 03/07/2011
Localizare : Romania

http://www.indrumari-juridice.eu

Sus In jos

executare silita rovigneta Empty Contestatie titlu executoriu amenzi rovinieta

Mesaj  Catzus Vin Mai 25, 2012 2:59 am

Buna ziua,

In data de 22.05.2012 sotia mea a primit de la postas un plic care era de la Administratia Financiara un titlu executoriu pentru plata unor amenzi de roviniete.
Pe acest titlu executoriu sunt specificate urmatoarele la rubrica "Natura obligatiei fiscale":
- 0024306 din 11.01.2012 emis de CNADNR
- 0000707 din 11.01.2012 emis de CNADNR

Mentionez ca pana la aceasta data nu am fost instiintat de nici o contraventie pentru circulatia fara rovinieta pe drumurile publice, nu am primit personal, prin posta sau prin alte mijloace nici un proces verbal de contraventie si nu am luat la cunostinta de asa ceva, prima data luand cunostinta de acest lucru in data de 22.05.2012 cand sotia mea a primit plicul de la Serviciul Public de Finante Locale.
Mi se pare absolut abominabil si abject sa primesc acum DOAR notificarea cu titlu executoriu de la Administratia Financiara fara a fi primit inainte de asta procesele verbale de contraventie de la CNADNR pentru a lua la cunostinta de aceasta infractiune pe care as fi comis-o!

Problema este ca datorita faptului ca nu am fost informat niciodata de aceste doua procese verbale, nu am avut posibilitatea de a le contesta in termenul legal de 15 zile si nici nu am putut beneficia de dreptul meu legal de a le putea plati jumatate din cuantumul amenzii in termen de 48 de ore de la emiterea lor.

Am fost la sediul Serviciului Public Finante Locale de unde am ridicat copii dupa cele doua procese verbale de constatare, ambele incheiate in data de 11.012012. Unul a fost incheiat pentru ca as fi circulat fara rovinieta in data de 16.07.2011 iar celalalt pentru ca as fi circulat fara rovinieta in data de 23.07.2011. Problema este ca eu nu-mi aduc aminte sa fi circulat pe unde spun ei ca am circulat in acele zile. As putea solicita sa vad si pozele facute la datele respective cand CNADNR-ul pretindei ca am fost surpins circuland fara rovinieta?

Un alt lucru de care vreau sa ma leg este faptul ca atasat la aceste procese verbale de constatare, sunt procesele verbale de communicare, unde zice un imputernicit CNADNR ca s-a deplasat la domiciliul meu in data de 31.01.2012 pt. a-mi inmana instiintarile, dar ca nu m-a gasit si ca mi-au afisat la domiciliu aceste instiintari in prezenta unui martor, al carui nume este scris pe procesul acesta verbal dar nu este lizibil. Este scris intentionat in acest fel astfel incat nu se poate intelege numele persoanei. Este trecut si o serie si un numar de buletin al acestu martor. Pot sa contest si aceste procese verbale de comunicare in baza faptului ca numele martorului nu este lizibil si eu cred ca de fapt nu a existat nici un martor si au semnat tot ei aceste procese verbale, facand in acest caz si uz de fals sub semnatura privata?

As mai avea o intrebare: din moment ce mi-au trimis doua procese verbale de contraventie pentru aceeasi fapta (circulatia fara rovinieta), am inteles ca pot contesta acest lucru deoarece nu poti fi sanctionat de mai multe ori pentru aceeasi contraventie. Iar eu practic am fost sanctionat de doua ori, o data prin PV 0024306/11.01.2012 pt. ca am circulat in data de 16.07.2011 fara rovinieta si inca o data prin PV 0000707/11.01.2012 pt. ca am circulat in data de 23.07.2011 fara rovinieta.
Deci pot contesta acest lucru si practic sa platesc la o adica doar una din cele doua amenzi?

Vreau sa contest acest titlu executoriu in instanta in termenul legal de 15 zile si as dori sa stiu ce trebuie sa fac si cat ma costa toate acestea?

Multumesc anticipat!

Catzus

Data de înscriere : 25/05/2012

Sus In jos

executare silita rovigneta Empty Buna ziua stimate domn

Mesaj  Av. Cuculis Vin Mai 25, 2012 3:04 am

Catzus a scris:
Buna ziua,

In data de 22.05.2012 sotia mea a primit de la postas un plic care era de la Administratia Financiara un titlu executoriu pentru plata unor amenzi de roviniete.
Pe acest titlu executoriu sunt specificate urmatoarele la rubrica "Natura obligatiei fiscale":
- 0024306 din 11.01.2012 emis de CNADNR
- 0000707 din 11.01.2012 emis de CNADNR

Mentionez ca pana la aceasta data nu am fost instiintat de nici o contraventie pentru circulatia fara rovinieta pe drumurile publice, nu am primit personal, prin posta sau prin alte mijloace nici un proces verbal de contraventie si nu am luat la cunostinta de asa ceva, prima data luand cunostinta de acest lucru in data de 22.05.2012 cand sotia mea a primit plicul de la Serviciul Public de Finante Locale.
Mi se pare absolut abominabil si abject sa primesc acum DOAR notificarea cu titlu executoriu de la Administratia Financiara fara a fi primit inainte de asta procesele verbale de contraventie de la CNADNR pentru a lua la cunostinta de aceasta infractiune pe care as fi comis-o!

Problema este ca datorita faptului ca nu am fost informat niciodata de aceste doua procese verbale, nu am avut posibilitatea de a le contesta in termenul legal de 15 zile si nici nu am putut beneficia de dreptul meu legal de a le putea plati jumatate din cuantumul amenzii in termen de 48 de ore de la emiterea lor.

Am fost la sediul Serviciului Public Finante Locale de unde am ridicat copii dupa cele doua procese verbale de constatare, ambele incheiate in data de 11.012012. Unul a fost incheiat pentru ca as fi circulat fara rovinieta in data de 16.07.2011 iar celalalt pentru ca as fi circulat fara rovinieta in data de 23.07.2011. Problema este ca eu nu-mi aduc aminte sa fi circulat pe unde spun ei ca am circulat in acele zile. As putea solicita sa vad si pozele facute la datele respective cand CNADNR-ul pretindei ca am fost surpins circuland fara rovinieta?

Un alt lucru de care vreau sa ma leg este faptul ca atasat la aceste procese verbale de constatare, sunt procesele verbale de communicare, unde zice un imputernicit CNADNR ca s-a deplasat la domiciliul meu in data de 31.01.2012 pt. a-mi inmana instiintarile, dar ca nu m-a gasit si ca mi-au afisat la domiciliu aceste instiintari in prezenta unui martor, al carui nume este scris pe procesul acesta verbal dar nu este lizibil. Este scris intentionat in acest fel astfel incat nu se poate intelege numele persoanei. Este trecut si o serie si un numar de buletin al acestu martor. Pot sa contest si aceste procese verbale de comunicare in baza faptului ca numele martorului nu este lizibil si eu cred ca de fapt nu a existat nici un martor si au semnat tot ei aceste procese verbale, facand in acest caz si uz de fals sub semnatura privata?

As mai avea o intrebare: din moment ce mi-au trimis doua procese verbale de contraventie pentru aceeasi fapta (circulatia fara rovinieta), am inteles ca pot contesta acest lucru deoarece nu poti fi sanctionat de mai multe ori pentru aceeasi contraventie. Iar eu practic am fost sanctionat de doua ori, o data prin PV 0024306/11.01.2012 pt. ca am circulat in data de 16.07.2011 fara rovinieta si inca o data prin PV 0000707/11.01.2012 pt. ca am circulat in data de 23.07.2011 fara rovinieta.
Deci pot contesta acest lucru si practic sa platesc la o adica doar una din cele doua amenzi?

Vreau sa contest acest titlu executoriu in instanta in termenul legal de 15 zile si as dori sa stiu ce trebuie sa fac si cat ma costa toate acestea?

Multumesc anticipat!

Puteti sa contestati cu siguranta aceasta amenda si sa o si castigati. Taxa este abuziva si ilegala precum este si taxa de poluare si multe alte taxe pe care noi am reusit sa le anulam in instanta. Veti fi contactat de catre un avocati din cadrul biroului nostru. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Data de înscriere : 03/07/2011
Localizare : Romania

http://www.indrumari-juridice.eu

Sus In jos

executare silita rovigneta Empty executare silita rovinieta

Mesaj  petre Mier Ian 23, 2013 8:11 am

aceeasi problema ca cea de sus. am primit 2 instiintari de executare pentru neplata a doua taxe care trebuiau achitate CNDAR in valoare de 28 euro fiecare. executarile sunt fiecare de cate 740,18 lei din care 127,56 lei debit(cei 28 euro) si 612,62 cheltuiele de executare.

petre

Data de înscriere : 23/01/2013

Sus In jos

executare silita rovigneta Empty Executare silita la solicitarea CNADNR

Mesaj  manpan Joi Iun 18, 2015 5:36 am

Un caz similar cu cele prezentate mai sus am si eu:

Ieri am primit prin posta o instiintare privind poprirea conturilor personale pentru neachitarea sumei de 28 Euro la CNADNR. La asta se mai adauga suma de 495 RON cheltuieli de executare silita. Initial am ramas masca, nestiind de unde e problema, ulterior am presupus ca e legata de rovigneta. Presupusa contraventie dateaza din septembrie 2011, adica de acum aproape 4 ani!! Tin sa mentionez ca in perioada respectiva nu am primit nici o notificare. Mi se pare absolut revoltator din mai multe motive: 1/ faptul ca nu am fost instiintat la momentul respectiv, 2/ am aflat de acest lucru dupa aproapte 4 ani prin executarea silita, 3/ suma exorbitanta pt executarea silita(de 4 ori suma pretinsa de CNADNR).

Vreau sa contest acesta poprire in instanta insa nu prea stiu ce trebuie sa fac.

Cautand in stanga si in dreapta pe net am aflat ca as putea sa o contest:

- Plângere contravenţională împotriva procesului verbal al CNADNR – menţionând că acesta nu a fost comunicat în termenul de 2 luni şi ca atare dreptul CNADNR de a executa silit s-a prescris;
- Contestaţie la executare în care se solicita şi suspendarea executării silite – motivând că dreptul CNADNR de a trece la executarea silită s-a prescris şi că procesul verbal nu a devenit titlu executoriu pentru că s-a formulat plângerea contravenţională.

Ma puteti sfatui, va rog, unde ar trebui sa fac aceste demersuri si cam cat ma costa?

Multumesc.

manpan

Data de înscriere : 18/06/2015

Sus In jos

executare silita rovigneta Empty Re: executare silita rovigneta

Mesaj  Lary 87 Mar Aug 11, 2015 2:42 am

Buna ziua!tocmai am primit acasa,o instiintare ca am fost prins fara rovigneta in Snagov la ora 3 dimineata in conditiile in care la aceea ora eu eram la munca,deoarece muncesc de noapte.In pv scrie ca pot ataca aceasta amenda in 15 zile,dar daca o atac dupa pronuntarea deciziei voi mai mai putea plati amenda la jumatate,adica 125 de ron?Plus ca pe instiintarea ce a venit acasa nu este semnatura olografa a constatatorului,este o semnatura electronica si din cate am auzit aceasta nu se mai ia in seama din feb 2015.Este adevarat?Si ca o ultima intrebare:este nevoie sa ma prezint la contestatie sau se poate judeca si in lipsa?Va multumesc anticipat,Laurentiu Tudor!

Lary 87

Data de înscriere : 11/08/2015

Sus In jos

executare silita rovigneta Empty Re: executare silita rovigneta

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum