Indrumari Juridice - Birou avocat
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Amenda rovinieta

2 participanți

In jos

Amenda rovinieta Empty Amenda rovinieta

Mesaj  Ana Ciuca Vin Aug 03, 2012 4:03 am

Buna ziua,
In legatura cu amenda pentru circulatia fara rovinieta, am cateva intrebari, daca ma puteti ajuta va rog.
Chiar daca nu este credibil pur si simplu am uitat sa platim taxa de rovigneta pe anul 2011. Mai précis am trait cu impresia ca era platita.
Avem 3 procese verbale de constatare a contraventiei, toate din data de 10.04.2012, pentru circulatia fara rovinieta in data de : 03.11.2011, 10.12.2011 si 16.12.2011.
Am aflat de aceste procese verbale de la instiintarea de plata pe care am primit-o de la ANAF din data de 25.07.2012 !! De la ANAF am solicitat copii dupa aceste 3 PV. In ele se mentioneaza ca am fost instiintati la adresa care reprezinta fostul sediu social al societatii pe care este inmatriculat autovehiculul.
Mentionez ca adresa noului sediu social a fost modificata la Registrul Comertului cu data de 14.12.2010. Deci sediul la care am fost “instiintati” de CNADNR nu mai apartinea societatii noastre de mai bine de 1 an de zile. Consider ca am fost privati din start de dreptul de a achita 50% din amenda, neavand posibilitatea de a o achita in termen de 48 de ore de la instiintare, pentru ca noi practic nu am fost instiintati. In plus la prima instiintare am fi platit taxa si nu am mai fi fost amendati inca de doua ori.
Intrebarea noastra este ce putem contesta si unde?
In ce masura ne ajuta noua lege aparuta (avand in vedere faptul ca evenimentele s-au petrecut inainte de iulie 2012)?
- Putem contesta ca au trecut mai mult de 30 zile de la constatarea contraventiei si pana la intocmirea procelor verbale?
- Putem contesta ca am primit 2 amenzi in cursul aceleiasi luni (decembrie 2011) pentru aceeasi contraventie?
- Putem contesta plata tarifului de despagubire, un tarif abuziv dupa parerea noastra?
- Putem contesta faptul ca nu am fost instiintati la adresa corecta?
Multumim!

Ana Ciuca

Data de înscriere : 03/08/2012

Sus In jos

Amenda rovinieta Empty raspuns avocat rovinieta

Mesaj  Av. Cuculis Joi Aug 16, 2012 11:42 pm

Din pacate doamna, tot mai multa lume pateste acest lucru. Din fericire pentru moment legislatia rovinietei s-a schimbat si lucrurile stau mult mai bine. Raspunsul este da! puteti sa o contestati si asta va si sfatuiesc. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Data de înscriere : 03/07/2011
Localizare : Romania

http://www.indrumari-juridice.eu

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum