Plangere contraventionala/ suspendare permis 60 de zile
2 participanți
Indrumari Juridice - Birou avocat :: STOP Taxa de poluare !! 2007 - 2012 :: Intrebarile dvs. juridice
Pagina 1 din 1
Plangere contraventionala/ suspendare permis 60 de zile
Buna ziua,
Vreau sa va cer si eu cateva sfaturi, dar pentru inceput sa va spun despre ce e vorba:
Acum o saptamana circulam pe o alee, iar intr-o intersectie nedirijata trebuia sa dau prioritate de dreapta. Avand o duba parcata exact in coltul intersectiei( duba fiind inchisa fara geamuri) am oprit paralel cu ea, urmand ca dupa aceea sa ies usor usor cu "botul" masinii pana cand am avut vizibilitate, dar chiar atunci trecea o masina din dreapta si a fost o fractiune de secunda, nu am putut da cu spatele sau sa fac altceva. Masina care venea pe drumul cu prioritate a intrat in coliziune cu mine, el circuland si pe partea centrala a drumului( drumul fiind cu doua benzi) cu viteza mare( spun asta deoarece a reusit sa ma rastoarne, si m-am oprit intr-o alta masina) nici nu a incercat macar sa ma evite.
Ne-am prezentat la politie la accidente usoare si mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 60 de zile eliberandu-mi o dovada prin care pot sa mi-l ridic mai repede cu 60 de zile daca sustin un examen si il promovez. Cand s-a intocmit procesul verbal de catre domnul politist, l-am rugat insistent sa-mi treaca la mentiuni ca nu am avut vizibilitatea din cauza dubei cu nr de inmatriculare bxxyyy. Celor cu care am intrat in coliziune le-am dat copie dupa asigurarea masinii.
La locul accidentului, la 5-10 minute dupa ce am reusit sa ies din masina am facut poze la duba parcata neregulamentar in intersectie, a venit si SMURD-ul care mi-a acordat prim-ajutor( nu a fost necesara prezenta la spital) si niste domni politisti care mi-au luat datele.
As dori sa fac contestatie impotriva procesului verbal deoarece nu mi se pare corect ca din cauza dubei sa raman fara permis. Imi pare rau pentru ce s-a intamplat si stiu ca teoretic sunt eu de vina, dar in legislatie scrie sa iesi cu masina pana cand ai vizibilitate ....
Daca fac constestatie certificatul de greva se elibereaza pe loc? Vreau sa-mi recuperez permisul in timpul procesului deoarece depind de el.
Astept sfaturi din partea dvs daca merita sa fac constestatie si daca am sanse de castig. In caz ca pierd procesul mai am dreptul sa-mi micsorez perioada de suspendare cu 30 de zile? Sa atasez pozele la dosar cand ma duc sa-l depun sau sa cer asta la urmatoarea "chemare".
Am inteles ca in caz ca, pierd procesul va trebui sa platesc cheltuieli judiciare ( e dat ordonanta si intra in valabilitate din 1 septembrie). Imi puteti spune va rog frumos cu aproximatie cam care ar fi suma care reprezinta cheltuielile judiciare.
Multumesc anticipat si imi cer scuze pentru postarea lunga, dar am vrut sa fiu mai explicit.
fo92- Mesaje : 1
Data de înscriere : 16/06/2012
Raspunde avocatul
Stimate domn, va sfatuiesc sa ii actionati in judecata, pozele va vor ajuta in acest sens si mai mult de atat, va spun din experienta, fiindca avem zeci de dosare cu acelasi tip de speta ca se poate sa obtineti o vinovatie comuna ceea ce va scuteste de multe. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Indrumari Juridice - Birou avocat :: STOP Taxa de poluare !! 2007 - 2012 :: Intrebarile dvs. juridice
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|