Intabulare teren
2 participanți
Indrumari Juridice - Birou avocat :: STOP Taxa de poluare !! 2007 - 2012 :: Intrebarile dvs. juridice
Pagina 1 din 1
Intabulare teren
Am cumparat un teren in anul 1997 pe care se afla un garaj cand nu era intabularea. Acum vreau sa-l vand si cand am facut demersurile pt intabulare cei de la cadastru mi-au spus ca sa facut o greseala si terenul se afla in parcela 136 si nu in parcela 132 cum este trecut in contractul de vanzare cumparare si inclusiv in Titlul de Propietate.Pt a rectifica aceasta greseala cei de la cadastru spun ca doar prin hotarare judecatoreasca se poate face,ceea ce inseamna foarte mult timp. Ce posibilitate as avea sa il vand totusi fara aceasta intabulare ? M-am gandit la varianta sa il pun gaj in favoarea celui care il cumpara in schimbul sumei de bani cu care vreau sa-l vand (trecand in actul de la notariat o perioada scurta de timp de cateva zile) iar la scadenta terenul sa intre automat in propietatea celui pt care l-am pus gaj. Se poate ? Eventual cu clauza din partea cumparatorului folosind pactul comisoriu de gradul 4. Multumesc anticipat pt raspuns
gabitop- Mesaje : 3
Data de înscriere : 12/04/2013
raspuns avocat
Pai puteti sa faceti lucrul acesta, doar ca gajul opereaza doar pe bunuri MOBILE si nu imobile.Singura varianta viabila este instanta de judecata. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Subiecte similare
» Teren ocupat de vecinul
» Am acte proprietate teren vreau sa fac gard....
» Am acte proprietate teren vreau sa fac gard
» Am acte proprietate teren vreau sa fac gard....
» Am acte proprietate teren vreau sa fac gard
Indrumari Juridice - Birou avocat :: STOP Taxa de poluare !! 2007 - 2012 :: Intrebarile dvs. juridice
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum