Indrumari Juridice - Birou avocat
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Restituire impozit

In jos

Restituire impozit  Empty Restituire impozit

Mesaj  vlad_ti Joi Oct 09, 2014 8:27 am

Buna ziua!
Sunt proprietarul unui teren agricol (pasune) pentru care incasez un venit sub forma de arenda. Anual am intocmit Declaratia de venit (Formularul 200) si am platit impozit de 16%. Recent, arendasul mi-a spus ca pentru pasune nu trebuie platit impozit, drept pentru care m-am dus la Administratia Financiara de care apartin, unde am prezentat situatia si am cerut sa mi se restituie sumele aferente acestui impozit pe care le-am platit anii anteriori. Functionarii de aici nu au negat nici o clipa ca nu as avea dreptate si chiar m-au indrumat sa fac o cerere in acest sens si sa completez o Declaratie de venit rectificativa cu venit "0".
Cum nu am primit raspuns la cererea mea in timp legal, m-am adresat din nou Administratiei Financiare, care a incercat sa ma convinga doar verbal ca nu am dreptate. Mi s-a parut din start suspect faptul ca s-au ferit sa-mi raspunda in scris, asa ca am contactat mai multe Administratii Financiare de sector din Bucuresti si altele din tara, le-am expus situatia, si toate mi-au confirmat ca nu se plateste impozit pentru arenda pe pasune.
Atunci am insistat la Administratia Financiara pentru un raspuns in scris. Acesta a venit cu mare intarziere, si din el citez: "Nu se depun declaratii de venit doar in situatia prevazuta de art. 83 alin. b^1) venituri din cedarea folosintei bunurilor sub forma de arenda, a caror impunere este finala potrivit prevederilor art. 62 alin. 2^1. Mentionam ca legea nu prevede scutire pe venitul din arenda, indiferent de categoria suprafetei arendata".
Avand in vedere cele de mai sus, va rog sa-mi spuneti daca dreptatea este de partea mea sau nu. Daca da, ce trebuie sa fac in continuare si in ce temei legal.
De asemenea, as vrea sa stiu cine plateste impozitul pe terenul agricol dat in arenda: arendasul sau proprietarul terenului.

Va multumesc

vlad_ti

Data de înscriere : 09/10/2014

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum